blog

Voedselbos voor Zeewolde

Na het volgen van de masterclass voedselbossen, waarbij een viertal van de cursisten eigen gebied inbrachten om te transformeren naar voedselbos, droomde ik van een plek in Zeewolde. Een voedselbos of een kwekerij, ik projecteer mezelf erg makkelijk op een grote lap grond met veel planten en bomen. Het blijft meestal bij dromen.

Tot ik in januari bij een kennisatelier over voedselbossen in Flevoland een oude bekende tegenkwam uit Zeewolde, die net als ik enthousiast is over het concept. We zijn in gesprek geraakt en in geen tijd zaten we bij de gemeente aan tafel met een idee voor een voedselbos in het dorp.

Dromen is één ding maar praten over sudderende ideeën kan enorm veel energie losmaken. En dat gebeurde. Het vervolg van dit verhaal is te lezen op de website waarmee we het initiatief lanceren om sympathisanten te werven: http://etderksen.wix.com/voedselboszeewolde

Het plan staat dus nog in de kinderschoenen maar heeft de aandacht. Hier alvast een product uit het voedselbos ter introductie. Op deze foto staat een detail van iepenbloesem. Deze is eetbaar en smaakt als zachte zoete sla, heerlijk knapperig en op eetbaar formaat zonder breken of snijden. Helaas is de oogsttijd ervan net voorbij maar als het voedselbos in Zeewolde werkelijkheid wordt, is er wel 10 maanden lang van alles te oogsten.

anorchardistquilting.blogspot.nl

Recent Blogs
Archive

© Plantschap, 2016

  • LinkedIn
  • Flickr
  • Pinterest
  • Instagram