top of page
milieustrip2.jpg
Marieke-Odekerken-Evelyn.jpg

tekening: Evelyn Derksen 1977

foto: Marieke Odekerken

Ondertussen ben ik zeven jaar onderweg met Plantschap. Het diep-gewortelde gevoel dat het anders kan met de aarde door te beginnen het anders te doen vindt vruchtbare bodem. Gelukkig voelen steeds meer mensen het belang van een gezonde, groene en mooie omgeving. Van landschapsontwerper schuif ik verder op naar voedselbos- en voedselbostuinontwerper. Ik voel me bijzonder thuis in het ontwerpen van kleinschalige voedselbossen met een zeer grote diversiteit. Ook in dit werk blijk ik een duizendpoot die makkelijk zijpaden bewandelt naar organisatie, grafisch werk, illustraties of schrijven. Ook geef ik cursussen en lezingen over voedselbosbouw. Van 2016 tot 2022 was ik bestuurslid van de Stichting Voedselbosbouw Nederland. Daarin kon ik bijdragen aan de missie om vele hectares voedselbossen aan te leggen in Nederland. Ik werk nog steeds met veel plezier aan projecten van de stichting en in toenemende mate aan kleinere projecten in samenwerking met Wide Landscapes.

Natuur is de basis van alle bestaan. Natuurlijke kringlopen, micro-klimaten en biodiversiteit zijn intelligente systemen waar wij mensen onderdeel van zijn. Dat wij ons gedragen alsof het allemaal exclusief voor ons mensen is opgetuigd laat diepe sporen na, dat kan inmiddels iedereen ervaren. Het gesprek van de dag meer dan de actie van de dag. Het goede nieuws is; er zit verandering in de lucht en daar draag ik graag aan bij! Klein of groot groen, wij hebben ook de sleutel tot herstel in handen. We kunnen het robuuste systeem met sterk helend vermogen dat de natuur is inzetten om de balans beetje bij beetje te herstellen tot een leefbaarder wereld.

Een paradijselijk groen en bosrijk Nederland heb ik voor ogen met oogstrelende landschappen, voedselbossen en echte tuinen met veel planten. Ik werk graag met je samen om een mooi tuinlandschap te maken, liefst een Plantschap.

bottom of page