Dit voorjaar is het open voor bezoekers, de nieuwe strandlocatie Bremerbaai. Het is een prachtig plan geworden waarin veel bijzondere details zijn uitgewerkt. Zo is er een herkenbare vorm gekozen die terug te zien is in de speelsteiger, de plantvakken op het plein en ook in de materialisatie van de ‘zontribune’ aan het einde van de wandelpier. Er is een speeleiland met bomen en een mooi uitzichtpunt op het zuidwesten. Op deze foto’s van december ligt het er nog maagdelijk bij maar inmiddels is het een stuk groener.

Het definitief ontwerp voor herontwikkeling van het openbare strand van de Bremerbergse Hoek is een  bijzonder project omdat het in de beschermingszone van het waterwingebied ligt. Alle details in dit plan zijn bedacht en geconstrueerd vanaf de bodem omdat de grond ‘ongeroerd’ moet blijven. Een hele puzzel om alle elementen zonder ondergrondse verankering uit te denken.

 

Project van Bureau Maris in opdracht van de Gemeente Dronten. Plankaart is eigendom van Bureau Maris.

LANDSCHAP

Definitief ontwerp Bremerbaai

© Plantschap, 2016

  • LinkedIn
  • Flickr
  • Pinterest
  • Instagram